Genel

Chrome İle Teknik Seo Denetimi 10 İpucu

Google Chrome ile teknik seo araçları ile yapabileceğiniz, araçsız teknik seo denetimini yapabileceğinizi söylesek. Kendi siteniz veya iş yaptığınız sitenin eksiklerini hızlı bir şekilde bularak gidermekten keyf aldığınızı biliyoruz. Hadi öyleyse.

Hızlı bir şekilde basit adımlarla Google Chrome Developer ile front-end ya da back-end işlemleri biraraya getirdik. Elbette crawl araçlarının yerini tutmayacak ancak sizide şaşırtacak özellikler var. Geliştirici araçları için F12 kullanın.

Konsol açıldıktan sonra site ile alakalı yapabilceğiniz işlemler şunlardır.

Sayfanın Durum, Statü Kodunu Öğrenin

Yüklenen kaynakların hangi sunucu koduna sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. 301 ile yönlenen veya yanıt vermeyen 404 koduna sahip sayfaları bulabilir gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz. Örneğin herhangi bir sayfadaki 200 başarılı durumu dönen urlleri takip edebilirsiniz. Network, ağ kısmına geldindiğinde filtre kısmına status-code: 200 yazarak bunu basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Urllere ait tüm detaylara headers kısmından inceleyebilirsiniz.

Google Chrome İle Teknik Seo için Domaine Özel Sonuç

Yüklenen kaynaklardan spesifik belirli alan adlarına özel sonuçlar görmek için -domain:*.hubspot.com şekllinde kullanabilirsiniz.

WordPress Eklenti

WordPress tabanlı sitelerde sitenin hangi eklentilere sahip olduğunu görebilmek için (wp-content yolu değişmedi ise) /wp-content/plugins/ kullanın. Kaynakların waterfall durumunu yine aynı alandan görebilirsiniz.

Link Türleri

Sayfada bulunan linklerin nofollow yada Ugc hangi link seçeneği ile kullanıldığını $$(‘a[rel*=nofollow]’) ile görebilirsiniz. Örnek olarak nofollow kullanıldı değiştireip sponsored yapabilirsiniz.

Lighthouse Denetimi

Chrome içerisine eklenti kurmadan devtools içerisinde bulunan lighthouse ile direk analliz yapabilirsiniz. İstenilen sayfaların tek tıklama ile mobil ve masaüstü performans sonuçlarını görebilirsiniz.

Anlık html kontrolleri ve değşimlerini gözlemleyebilirsiniz. document.designMode = ‘on’ komutu ile arayüz üzerinde istediğiniz kısmı değiştirebilirsiniz.

İstediğiniz koordinatı girerek o şehre ait sonulara ulaşabilirsiniz. Yabancı rakipleri veya birden fazla dile sahip sitenizi analiz ederken işinize yarar.

Başa dön tuşu